UVC-Clarificatoare si sterilzatoare

UVC-Clarificatoare si sterilzatoare

   UV în iazuri:
Efectul UV asupra materialului organic / anorganic este legat de puterea și durata radiației UV. Când se utilizează o lampă a cărei intensitate este de 2x mai mare, același efect se obține la jumătate din timpul de radiație. O lampă este în mod normal evaluată în funcție de doza sa de radiație, care nu trebuie să scadă prea mult pe durata de viață a lămpii (scăderea maximă de 20-30%).
Algele sunt distruse de o doză relativ mică de radiații. Algele moarte se adună și pot fi apoi îndepărtate cu ușurință printr-un filtru. Este necesară o doză de radiație considerabil mai mare pentru a distruge (inactiva) bacteriile. În plus, doza de radiații variază în funcție de tipul de bacterii. În iazuri, timpul de contact / doza de radiații este frecvent atât de mică încât distruge bacteriile doar într-un grad limitat. Prin urmare, este important să puteți adapta în mod corespunzător capacitatea UV dorită la dorințele și condițiile dvs. 
 Clarificatoarele UVC si Sterilizatoarele UVC sunt aparate care fac ca lumina ultravioleta a lampii sa distruga celula AND a algelor aflate in suspenisa apei. Aceste aparate se folosesc cand masa apei este verde mai ales pe timpul verii. Clarificatoarele UVC/ Sterilizatoarele UVC  nu sunt eficiente asupra  algelor filamentoase!!!
    Diferenta intre clarificatoare si sterilizatoare consta nu numai prin debitul redus ce trebuie sa treaca prin sterilizatoare comparativ cu clarificatoarele  dar mai ales prin lampa folosita. Sterilizatoarele folosesc lampi numite amalgam a carei lungime de unda este cat mai aproape de 253.7 nm. Doar lampile amalgam pot anihila bacteriile, parazitii si virusii!
    Sterilizatoarele UVC sunt aparate de folosesc debite mici de apa pentru  ca microorganismele din apa sa fie cat mai mult timp in contact cu razele ultraviolete. Singurele lampi ce pot distruge bacteriile nebenefice din apa, virusi, paraziti sunt cele ce folosesc lampi amalgam! Aceste lampi au avantajul ca tin de 3 ori mai mult ca lampile normale.    
       Atentie la ce cumparati! Clarificatoarele UVC nu pot distruge parazitii, bacteriile sau virusii, ele doar limpezesc apa!!!