Hrana Koi

Hrana Koi

    Alegerea produselor alimentare pentru crapii koi (crapi japonezi) este una din cele mai importante decizii pe care trebuie sa le luati.

    La noi gasiti o gama larga de hrana pentru crapii koi (crapi japonezi) , hrana cu medicatie, hrana cu coloranti naturali, hrana cu spirulina si hrana pentru crestere. Modelul de hranire al crapilor koi si rata de crestere a crapilor koi depinde de mai multi factori, cum ar fi temperatura apei, densitatea crapilor koi si fondul lor genetic. Crapii koi( crapii japonezi) se hranesc in general la temperaturi de peste 10 grade C dar cel mai activ se hranesc la peste 15 grade C. Crapii koi imaturi sexual se dezvolta foarte mult pe perioada lunilor de vara cand temperatura apei este mare. Odata ce crapii koi sunt maturi sexual atunci rata lor de crestere este mai mica datorita faptului ca harana este folosita mai mult pentru reproducere. Cu toate caestea crapii koi (crapi japonezi) cresc pe tot parcursul vietii lor.

  Cea mai mare greseala pe care o fac multi crescatori de crapi koi este ca dau in tot timpul anului hrana de slaba calitate ( deseori hrana de crap de consum)  cu continut mare de proteine dar fara amino acizii esentiali. Din acest motiv proteinele nu sunt digerate si se transforma in grasime ceea ce nu este deloc bine pentru crapii koi. Folosirea de proteine ieftine de slaba calitate duce la dezechilibrul profilului aminoacizlor. Diferenta de pret intre furajele pentru crapii koi o face in mare parte sursa de proteine.


Apasati aici pentru mai multe detalii despre furajarea crapilor Koi.