Filtre iazuri

Filtre iazuri

Importanta unui sistem adecvat de filtrate al apei din iazurile decorative

Indiferent de forma iazului, sistemul de filtrare al unui iaz cu crapi koi sau cu pesti ornamentali este universal vital pentru mentinerea sanatatii crapilor koi. Fara indoiala, o buna filtrare este solutia pentru un iaz cu crapi koi de succes.

O buna filtrare in iazuri inca de la inceput, duce la reducerea frustrarilor, dezamagirilor,a muncii inutile si, nu in ultimul rand, a risipei de bani. Subiectul filtrarii unui iaz cu crapi koi continua sa fie un puzzle pentru multi entuziasti cu experienta in cresterea acestor pesti.

Acum putem sa ne construim sau sa comandam un sistem de filtrare pentru iazuri unde putem sa reglam cu usurinta debitul apei ce trebuie sa treaca prin filtru si sa ne asiguram ca toate impuritatile din apa pot fi evacuate cu un minim de efort zilnic.

Pentru a avea o filtrare corespunzatore la un iaz cu crapi koi trebuie sa avem mai intai o filtrare mecanica foarte buna urmata de o filtrare biologica. Filtrarea mecanica este folosita pentru a gestiona deseurile fizice ca de ex. fecale, frunze moarte, alge filamentoase iar filtrarea biologica transforma cu ajutorul bacteriilor amoniacul din iaz in nitriti respectiv nitrati.

Volumele de apa pentru care producatorii recomanda filtrele sunt orientative! Totul depinde de masa biologica din iaz!


Daca doriti mai multe informatii despre filtrarea in iazuri apasati aici!