Crapi Koi

Crapi Koi

    Istoria crapilor Koi este la fel de misterioasa ca si frumusetea lor. Care este diferenta intre crapi koi si carasi aurii (gold fish) ? Ambele sunt selectii de crapi dar din doua familii diferite. Carasii aurii sunt mutatii de la caras Carassius Carassius  iar crapii koi dela crapul comun Cyprinus  Carpio. Cele mai vechi inregistari scrie despre crapii koi apar in Dinastia Western Chin in anul 215 -316. In acel moment crapii koi erau descrisi avand culori alb, rosu,negru si albastru. In Japonia crapii koi au ajuns odata cu invazia chinezilor. Interesul national in Japonia fata de crapii koi a crescut odata ce Imparatului Hirohito i s-a prezentat un crap koi in canalul de langa palat. Denumirea de Koi este din prescurtarea cuvantului Nishikigoi ce inseamna crap colorat. Astazi se cunosc peste 100 de culori diferite.

    Crapii koi prezentati in oferta noastra sunt doar o mica parte din crapii pe care-i oferim. Majoritatea crapilor oferiti de noi sunt crapi koi importati din Japonia. Avem deasemenea exemplare de crapi koi import Japonia de dimensini mari. Acestia au fost importati de mici si crescuti in bazine speciale.

    Daca doriti un crap koi de o anumita culoare nu ezitati sa ne contactati si daca nu este pe site, oferta noastra este mult mai mare !Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)